Furoshiki indpakning

Furoshiki er japansk indpakning hvor der bliver brugt stof i stedet for indpakningspapir! Furoshiki er en utrolig miljøvenligindpakning, som samtidig er utrolig unik og som de fleste ikke har set før!

Ordet furoshiki kommer fra de to japansk ord (furo) “bath” og (shiki) “spread”. Det blev brugt i 700 tallets Japan til at opbevare værdifulde ting som fx guld og ædelstene.

Siden har japanerne mestret kunsten at bruge stofindpakning til transport og indpakning af genstande. Dette har udviklet sig til en populær praksis (især i løbet af de sidste mange år) i kulturer rundt om i verden som en alsidig, miljøvenlig måde at bære flasker, mad og dagligdags fornødenheder på og er også blevet et moderne alternativ til gaveindpakning.

 

Hvordan det hele startede

Furoshiki stammer fra Japan omkring 710 f.Kr. i løbet af Nara-perioden. I løbet af denne periode blev stof, som en genstand var pakket ind i, kaldet tsutsumi, hvilket betyder “pakke”.

Det blev primært brugt til at pakke vigtige varer og skatte ind i, der findes i japanske templer. I Heian-perioden, der varede fra 794 til 1185, blev metoden kaldet koromo utsumi, og det blev mest brugt til at pakke tøj ind.

Navnet furoshiki blev anvendt i Muromachi-perioden, der varede fra 1136 til 1573. Det menes, at Ashikaga Yoshimitsu, en shogun i denne æra, byggede et stort badehus i sin bolig og inviterede den japanske elite til at bruge badehuset. Disse gæster ville pakke deres kimonoer ind i furoshiki, mens de badede for ikke at forveksle dem med andres. Ofte blev tøjet prydet med emblemer som yderligere indikationer på, hvem de tilhørte. Mange bruge stoffet efter badet til at stå på mens de blev tørre, deraf oversættelsen af ​​ordet til “badespredning.”

Furoshiki blev snart populær blandt alle medlemmer af samfundet, da badehuse blev det foretrukne sted til at vaske, slappe af og socialisere. Det gik ikke længe, ​​før skikken spredte sig til andre områder, såsom indpakning af bøger, gaver og merchandise.

I 2006 fremmede den japanske miljøminister Yuriko Koike furoshiki i et forsøg på at øge miljøbevidstheden og reducere brugen af ​​plast. I dag bruges det ofte af japanske skolebørn til at bære madkasser på og af gavegivere rundt om i verden som en miljøvenlig måde at pakke gaver på.

Miljøvenlig indpakning

Har du nogensinde modtaget en pakke indbundet i lækkert stof? Nej vel. Med Furoshiki får du en unik mulighed for at overraske modtageren med et helt specielt touch.

Vores udvalg af miljøvenlig indpakning

Hos Homemadeliving finder du et stort udvalg af stof til indpakning. Vi har forskellige størrelser og du kan se dem her: Furihiki indpakning

Husk at du hos Homemadeliving altid får hurtig levering på 2-3 dage. Vores produkter er altid udviklet med miljøvenlighed og funktionelitet i højsædet og så er vores produkter dansk produceret samt designet i Danmark. 

Genanvendelig indpakning: Furoshiki

kr. 35,00kr. 55,00

0
    0
    Din Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen